Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

EU-direktiv kan leda till skogsskövling

By Steve Jurvetson (Flickr) [CC BY 2.0  (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
By Steve Jurvetson (Flickr) [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Anders Lindroth,professor emeritus, har intervjuats i ett antal medier angående EU:s nya direktiv om förnybar energi.

Anders Lindroth, professor emeritus vid institutionen, har intervjuats i ett antal medier angående EU:s nya direktiv om förnybar energi, där en stor andel ska utgöras av bioenergi. Lindroth säger att det kan leda till skogsskövling både inom och utom EU, samt ökat utsläpp av växthusgaser.

Medier som rapporterat om nyheten är exempelvis Svenska Dagbladet, Aftonbladet, Sydsvenskan, ATL och Upsala Nya Tidning.

Lindroth har också citerats i en artikel om biobränsle för flygplan. ”Biobränslen är inte koldioxidneutrala utan kan tvärtom ge dubbelt så stora koldioxidutsläpp som de mest effektiva fossila bränslena. Besparingen kommer först över tid och är teoretisk”, säger han. Läs mer i Dagens ETC.