Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Webb-GIS

NGEN07 / EXTN10

Kursens innehåll

I denna kurs kommer du att utforska teoretiska och praktiska begrepp inom Webb-GIS (Internet GIS). Den teoretiska delen av kursen behandlar tekniken bakom Webb-GIS som arkitekturlösningar, märkspråk (t.ex. HTML, XML, SVG och GML), skriptspråk (mest Javascript), webbkartografi, geoportaler och internationella standarder. Den teoretiska delen innehåller också ett seminarium om legala och etiska aspekter av Webb-GIS. I den praktiska delen av kursen genomförs flertalet laborationer med både befintliga program och egen programmering. Kursen avslutas med ett större projektarbete där studenten får skapa ett eget Webb-GIS

Undervisningsform

Undervisningen består av föreläsningar och obligatoriska laborationer samt det avslutande projektet. Kursen innehåller en kombinerad teoretisk och praktisk tentamen.

Kursansvarig

Fakta: NGEN07 / EXTN10

Nivå: avancerad
Poäng: 7.5 hp
Kursperiod: HT2
Språk: engelska
Förkunskapskrav: kandidatexamen i naturgeografi eller motsvarande vilket inkluderar 30 hp i GIS alternativt tre års studier vid teknisk fakultet. För LTH studenter gäller följande förutsatta förkunskaper FMA430, EXTF80 (TEK270) eller VFT031 och EDA50.

Kursplan
Kursplan (LTH)