Ny som student
Här hittar du praktisk information till dig som blivit antagen som student vid institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap. Här finns till exempel det du behöver veta om kursstart, introduktionsmöte, registrering, schema samt kurslitteratur.
Välkommen!
Antagen, vad ska du göra nu?
Är du antagen till en utbildning vid institutionen för naturgeografi? Stort grattis! Innan studierna börjar kan det vara bra att göra följande:
- Ansök om studiemedel på CSN.se (länken öppnas i nytt fönster)
- Ställ dig i bostadskö hos AF bostäder (länken öppnas i nytt fönster) och leta samtidigt bostad på annat sätt
- Aktivera ditt Studentkonto och lär känna Studentportalen
- Se över ditt schema och köp eller låna kurslitteratur
- Gå på introduktionsmötet och registrera dig
- Skaffa ett passerkort och lånekort
- Ta del av kårens välkomstaktiviteter och lär dig hitta i Lund
Introduktionsmöte och registrering
Introduktionsmöten med upprop och registrering på kurserna sker den 2 september 2024. Samtliga studenter som börjar första kursen på ett program har gemensam information i sal Pangea klockan 9-10. Därefter träffar ni era programkoordinatorer och börjar första kursen.
Det är ett krav att du går på introduktionsmötet och uppropet om du har blivit antagen till en utbildning. Det gör att du får behålla din plats på kursen. Om du inte kan komma måste du säga till i förväg, meddela då i första hand direkt till kursansvarig, och om du inte får tag på din kursansvariga så kontakter du studievägledare.
Registrering sker i samband med introduktionsmötet. Genom registreringen bekräftas din studieplats. Du måste vara registrerad för att ha rätt till studiestöd från CSN.
Webbregistrering (öppnar 19 augusti)
Schema och kurslitteratur
Scheman och information om vilken kurslitteratur du behöver finner du under respektive kurs webbsida. Där hittar du även mer information om kursen. Vänligen observera att schemat är preliminärt och små ändringar kan ske, det fastställs ca 4 veckor innan kursstart.
Första kurs på programmen:
- Kandidatprogrammet i naturgeografi börjar med NGEA01 Naturgeografi, introduktion till jordens miljö.
- Masterprogrammet i naturgeografi börjar med NGEN14 Växthusgaser och kolets kretslopp
- Matserprogrammet i GIS och fjärranalys börjar med NGEN20 Programmering för tillämpningar i geomatik, naturgeografi och ekosystemvetenskap
Schema till alla kurser på våra campusprogram
Pedagogiskt stöd
Om du behöver stöd och anpassning i dina studier, till exempel anteckningshjälp, tentera i mindre grupp, speciella datorprogram eller liknande, så ska du kontakta pedagogiskt stöd vid LU. De hjälper till med intyg och stöd.
Studentkonto och studentportalen
Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett IT-konto. Studentkontot är till för att förenkla för dig som student, och att du bara ska behöva en inloggning till både e-post, Studentportalen, lagring, LU-kort, de allmänna datasalarna och bibliotekets nättjänster. Studentkontot skapas när du blir registrerad som antagen vid Lunds universitet. Detta sker några dagar efter att du fått det andra antagningsbeskedet. När kontot är skapat får du ett mejl om hur du gör för att aktivera studentkontot. Mejlet skickas till den e-postadress du angav när du gjorde din ansökan till Lunds universitet.
När du har aktiverat ditt studentkonto kan du logga in på studentportalen där du bland annat kan registrerar dig på kurser, anmäla dig till tentor och skriva ut studieintyg.
Läs mer om studentkontot och studentportalen
Passerkort och Lånekort (LU-kortet)
Du som är student kan få ett personligt passerkort. Kortet kommer bland annat att fungera som ID-kort inom universitetet och passerkort till alla lokaler du behöver tillgång till under utbildningen. Kortet fungerar även som lånekort på Lunds universitets alla bibliotek.
Institutionens studerandeexpedition
Här kan du få hjälp med kurslitteratur, schema eller andra frågor du kan tänkas ha. Vi har också studievägledare och du kan få hjälp med pedagogiskt stöd eller annat stöd.
Studerandeexpeditionen vid institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap.
Kåren hälsar dig välkommen
Som student vid naturvetenskapliga fakulteten tillhör du Lunds naturvetarkår (LUNA). Studentkåren arbetar främst med utbildningsbevakning, och har som syfte att upprätthålla hög kvalitet i alla utbildningar vid Lunds universitet. Förutom utbildningsbevakning anordnar studentkårerna även sociala aktiviteter, bidrar med näringslivskontakter, arbetsmarknadsdagar och föreläsningar. De arrangerar även välkomstaktiviteter för nya studenter.
Läs mer om Lunds naturvetarkår och aktiviteter för dig som är ny student
Mer information om att vara ny som student
Du hittar information om studentlivet, bostäder, ekonomi, service och stöd till dig som student och vad det faktiskt innebär att vara ny som student vid Lunds universitet via länken nedan.
Frågor om utbildningen eller behöver prata om dina studier eller studieplaner?
Kontakta vår studievägledare Susanna Olsson, som finns i rum 343 B på tredje våningen på Geocentrum II, eller mail och telefon. Du kan också kontakta studierektor Ulrik Mårtensson i rum 343.
Är du i behov av pedagogiskt stöd?
Om du har en varaktig funktionsnedsättning, som t ex ADHD, autism, synnedsättning, dyslexi, erbjuder Lunds universitet stöd under dina studier.