Programmering för tillämpningar i geomatik, naturgeografi och ekosystemvetenskap

NGEN13

Det har blivit allt viktigare att kunna programmera, både under utbildningstiden och i arbetslivet. Vi är nu glada att kunna erbjuda en kurs i grundläggande programmering riktad speciellt till studenter i geomatik, naturgeografi och ekosystemvetenskaper.

Kursens innehåll

Det här är en grundläggande programmeringskurs och inga tidigare kunskaper i programmering krävs. Kursen är uppdelad i tre moduler. Kursen ger teoretiska grunder för programmering med Python och tillämpning av programmering inom GIS och fjärranalys med fokus på praktiska övningar. Kursen inleds med grundläggande programmering som variabelhantering, logiska operationer, if-satser och loopar, och bygger vidare med listor, matriser, filhantering osv. Vidare lär man sig att skapa egna funktioner och moduler, arbeta med externa bibliotek och objektorienterad programmering. Den avslutande delen behandlar GIS-programmering med ArcGIS för att automatisera analyser och skapa egna GIS-verktyg.

Undervisningsform

Undervisningen sker på engelska och utgörs av föreläsningar, datorövningar och projektarbeten.

Kursansvarig

Fakta: NGEN13

Nivå: Avancerad
Poäng: 15 högskolepoäng
Kursperiod: HT1
Språk: Engelska
Förutsatta kunskapskrav: Kandidatexamen i naturgeografi eller motsvarande vilken inkluderar 30 hp i GIS alternativt tre års studier vid teknisk fakultet.