Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Övervakning av fenologi från NDVI-data - trender och brytpunkter

Övervakning trender och brytpunkter i fenologi från NDVI-data och deras förhållande till klimatet i Afrika söder om Sahara

Denna studie gör en nyskapande analys av storskaliga tidsserier av fjärranalysbilder (NOAA AVHRR NDVI, MODIS) och klimatdataset för Afrika, för övervakning av miljön med avseende på försämring av mark och vatten, torka och markanvändning. Geospatiala färdigheter (GIS, RS, data mining, och/eller rumslig statistik) och verktyg (TIMESAT, R, MATLAB och ArcGIS) är tillämpade på fenologiska parametrar (SOS, EOS, maxNDVI, cumNDVI), vegetationsindex (NDVI, VCI), klimatindex (SPEI) för att upptäcka problem med miljöförändring i Afrika söder om Sahara. Biofysiskt motståndskraftiga landskap med liknande säsongsbetonade trender i ekosystemens funktioner, brytpunkter eller hot spots, kommer att karakteriseras och kartläggas för att tolka variationer beroende av lokala och årstidsbundna influenser.

Monitoring trends and tipping points in phenology from NDVI data

Kontakt

Petter Pilesjö
petter [dot] pilesjo [at] gis [dot] lu [dot] se
046-222 96 54