Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studievägledning och stöd

Våra studievägledare

Har du frågor rörande våra program och kurser? Då är du välkommen att kontakta vår studievägledare Susanna Olsson eller studierektor Ulrik Mårtensson. Det kan vara bra att kontakta först via mail för att boka en tid, men det går även bra att komma direkt till studentexpeditionen så tar vi emot i mån av tid.

Det finns också studievägledare centralt på universitetet.

Om du funderar att läsa andra kurser i kombination med din utbildning här så kan du också vända dig till den institution du är intresserad av att läsa vid. Du hittar kontaktuppgifter här.

Alla studievägledare vid Lunds universitet har tystnadsplikt.

Stödfunktioner vid LU

Vi kan också hjälpa till om du känner att studierna är kämpiga, om du behöver pedagogiskt stöd eller om du känner dig osäker på om du hamnat rätt. Eller om du mår dåligt över något. På universitetet finns många stödfunktioner. Vi är här för att hjälpa dig! Om du vill kan du kontakta vår studievägledare så får du hjälp att hitta rätt stöd.

Många tycker det är lite jobbigt med studierna på distans 

Läs tips och råd för hur du ska klara dina distansstudier

Studenthälsan

Känner du oro eller ångest över dina studier? Studenthälsan kan hjälpa dig. Här finns tips och råd om du har problem med stress, sömnsvårigheter eller tentaångest, eller något annat. Det finns också möjlighet att prata med kuratorer. Studenthälsan har tystnadsplikt.

Läs om de tips och stöd som finns vid studenthälsan

Pedagogiskt stöd

Om du har en funktionsnedsättning och behöver extra hjälp med studierna så kan personalen på pedagogiskt stöd hjälpa dig. Du kan till exempel få hjälp med anteckningar, sitta enskilt vid tentamen, få stödprogram på datorn eller annan anpassning. Personalen på Pedagogiskt stöd kan hjälpa dig.

Läs mer om all hjälp du kan få på Pedagogiskt stöd.

 

 

studenter samtalar på gräsmatta