Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Grattis Margareta Johansson...

Margareta Johansson åpå  fältarbete i nordliga myrmarker.
Margareta Johansson, här på fältarbete på en myr i subarktiska Abisko.

...som har nominerats av Vetenskapsrådet till att vara svensk representant i International Arctic Science Committee (IASC) arbetsgrupp för kryosfären.

De vetenskapliga kärnelementen i IASC är dess fem arbetsgrupper, med huvudsaklig uppgift är att uppmuntra och stödja vetenskapligt ledda internationella program genom att erbjuda möjligheter till planering och samordning, och genom att underlätta kommunikation och tillgång till faciliteter. Medlemmarna är experter inom sitt område, med ett internationellt rykte och från olika vetenskapliga discipliner så att hela skalan av arktisk forskning är representerad.
Vad är dina tankar om utnämningen och ditt bidrag till denna arbetsgrupp?
– Jag är hedrad och taggad och ser fram emot att arbeta med mina internationella kollegor. Eftersom jag har arbetat med många av de kryosfäriska komponenterna, snö, glaciärer och permafrost och även arbetat med "the Snow Water Ice and Permafrost in the Arctic"-projektet, hoppas jag att jag kan bidra med en helhetssyn på kryosfären, säger Margareta Johansson.

Mer information om arbetsgruppen finns här: https://iasc.info/our-work/working-groups/cryosphere