Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Geografiska Informationssystem (iGEON)

Masterutbildningen iGEON är internetbaserad och ger en flexibel utbildning för dig som är intresserad av att lära dig GIS. Du kan läsa på hel -eller halvfart.

Programmet iGEON ges gemensamt av Lunds universitet och ITC-Twente universitet i Holland. Det är internetbaserat, och till för dig som vill lära dig analysera och modellera rumsliga fenomen med geografiska informationssystem, GIS. Programmet startar både höst och vår.

Här hittar du programmets externa webbsida (öppnas i ny sida).

Programmets innehåll

Som en iGEON-student får du grundläggande praktisk träning i den senaste mjukvaran inom GIS. Du lär dig också databasmetodik, kartografi och djupare kunskaper i GIS-metodik inom olika tillämpningar. Efter slutfört program har du teoretiska och praktiska kunskaper som kan användas inom planering, implementering och hantering av GIS inom olika ämnesområden. Dessa kunskaper är eftertraktade på arbetsmarknaden, särskilt för tillämpningar inom naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och ingenjörsmässiga där den rumsliga dimensionen är viktig. Men dina kunskaper blir även relevanta inom hydrologi, jordbruk, skogsvård, inom försvarsverksamhet samt rumslig planering av lokala, regionala och nationella system.

Flexibel utbildning på distans

Målet med programmet är att erbjuda dig som student en flexibel och komplett utbildning inom GIS. Alla kurser erbjuds över internet som text-, ljud- eller videoföreläsningar. Du och dina lärare korresponderar med varandra genom email, internetforum eller Skype. Du har möjlighet att välja det studietempo (100 % eller 50%) och den inlärningsmetod som fungerar bäst för dig. Programmet motsvarar två års studier på heltid.

 

Sidansvarig:

Fakta

Nivå: master
Poäng: 120 hp
Programstart: hösttermin & vårtermin
Undervisningsspråk: engelska
Förkunskapskrav: Kandidatexamen om 180 hp

Programplan

Anmälan och antagning

Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap
Lunds universitet
Sölvegatan 12
223 62 Lund
Sverige

Hantering av personuppgifter