Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskning

Naturgeografi är studierna av Jorden och det som sker i dess naturliga miljöer: i atmosfären, hydrosfären, biosfären och geosfären. Klimatet är en viktig del i många av de processerna, och därför är studier av klimat och klimatförändringar är en mycket viktig del i vår forskning.

Institutionens forskning är i huvudsak inriktad på tvärvetenskapliga studier av hur klimat- och miljöförändringar påverkar funktionen och sammansättningen av markbaserade ekosystem. INES kombinerar fältstudier på många olika platser i världen med arbete i laboratorier och datorsimuleringar. Målet är att öka förståelsen för de processer som sker i utbytet mellan biosfären och atmosfären, hydrosfären och geosfären, inte minst under olika klimat- och miljöförändringar.

GIS-centrum utvecklar och tillämpar GIS - geografiska informationssystem - som kan användas till allt från visualisering av kartdata för miljöövervakning analys av rumsliga och tidsmässiga mönster av till exempel ekonomiskt välstånd och fattigdom.

Sidansvarig:

forskare i Arktis

Desert

remote sensng

Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap
Lunds universitet
Sölvegatan 12
223 62 Lund
Sverige

Hantering av personuppgifter