Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Väderdata senaste 48 timmar

Följ den aktuella vädersituationen i Lund i nära realtid, informationen presenteras här i serier om 48 timmar, 30 dagar eller 365 dagar.Tidsserier med data finns tillgängliga på begäran och kan användas för undervisningsändamål, av studenter och andra icke-kommersiella intressen.

En ny väderstation installerades på institutionens tak i Maj 2019. Stationen mäter:

  • vindhastighet och vindriktning
  • inkommande kortvågsstrålning
  • lufttemperatur
  • daggpunktstemperatur - den lägsta temperatur som fuktig luft kan ha utan att fukt utfälls i form av kondens
  • relativ fuktighet
  • lufttryck
  • nederbörd (regn och snö)

Data sparas i både 10 och 30 minuters genomsnitt. Graferna uppdateras var 30: e minut, vilket gör att du kan följa den aktuella vädersituationen i Lund i nära realtid.

Tidsserier med data finns tillgängliga på begäran och kan användas för undervisningsändamål, av studenter och andra icke-kommersiella intressen. Väderstationen fungerar med en avancerad datalogger som har plats för ytterligare sensorer så det kan finnas en möjlighet att lägga till mätningar om du tror att vi saknar något avgörande. Kontakta Patrik Vestin om du har frågor angående detta eller om du vill ha tillgång till data från stationen.

Nedan visas data för de senaste 48 timmarna.

Här hittar du data för de senaste 30 dagarna
Här hittar du data för de senaste 365 dagarna