Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Övervakning av fenologi från NDVI-data - trender och brytpunkter

Övervakning trender och brytpunkter i fenologi från NDVI-data och deras förhållande till klimatet i Afrika söder om Sahara

Denna studie gör en nyskapande analys av storskaliga tidsserier av fjärranalysbilder (NOAA AVHRR NDVI, MODIS) och klimatdataset för Afrika, för övervakning av miljön med avseende på försämring av mark och vatten, torka och markanvändning. Geospatiala färdigheter (GIS, RS, data mining, och/eller rumslig statistik) och verktyg (TIMESAT, R, MATLAB och ArcGIS) är tillämpade på fenologiska parametrar (SOS, EOS, maxNDVI, cumNDVI), vegetationsindex (NDVI, VCI), klimatindex (SPEI) för att upptäcka problem med miljöförändring i Afrika söder om Sahara. Biofysiskt motståndskraftiga landskap med liknande säsongsbetonade trender i ekosystemens funktioner, brytpunkter eller hot spots, kommer att karakteriseras och kartläggas för att tolka variationer beroende av lokala och årstidsbundna influenser.

Karta över NDVI index i Afrika

Sidansvarig:

Kontakt

Petter Pilesjö
petter [dot] pilesjo [at] gis [dot] lu [dot] se
046-222 96 54

Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap
Lunds universitet
Sölvegatan 12
223 62 Lund
Sverige

Hantering av personuppgifter