Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Markku Rummukainen intervjuad om höga temperaturer på Arktis

Markku Rummukainen
Markku Rummukainen

Markku Rummukainen har senaste tiden figurerat i en rad medier med anledning av att ovanligt höga temperaturer har uppmätts på Arktis. Han omnämns också i Effekt pga hans deltagande i det nystartade Klimatpolitiska rådet.

Markku Rummukainen, professor vid institutionen, har intervjuats i flera medier med anledning av att ovanligt höga temperaturer har uppmätts på Arktis. Medier som rapporterat om nyheten är exempelvis SVT NyheterAftonbladetDNSvenska Dagbladet.

Markku omnämns också i Effekt med anledning av att han ingår i klimatpolitiska rådet som nyligen har släppt sin första rapport. Rådet bildades i januari 2018 med syftet att utvärdera hur regeringens samlade politik är förenlig med klimatmålen.