Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Margareta Johansson håller föredrag under COP23

Margareta Johansson

Under en av sessionerna på COP23 i Bonn kommer Margareta Johansson berätta om konsekvenserna av när permafrosten töar.

Temperaturökningen vid Arktis sker snabbare än den genomsnittliga globala uppvärmningen, och Arktis är en nyckelregion när det gäller människans förståelse av klimatförändringarna. Lindrings- och anpassningsstrategier i Arktis är således en integrerad del av EU:s bredare ansträngningar att bekämpa klimatförändringar och genomföra Parisavtalet. 

Den 15 november kommer Margareta Johansson från institutionen att prata vid en COP23-session i Bonn om arktiska vetenskapliga bidrag till genomförandet av Parisavtalet. Sessionen kommer att ge aktuell och politiskt relevant information om den arktiska förändringen och dess globala konsekvenser, inklusive upptining av permafrost, glaciärers och smältisars effekter på den globala havsnivån, Arktis inflytande på de globala oceanerna, och förändrade vädermönster. Deltagarna kommer också att få insikt om de förväntade effekterna av EU:s investering i pågående forskningsprojekt. 

Margaretas presentation kommer att ta upp effekterna av tinande permafrost och varför vi behöver bry oss om det. Mer detaljerad information om evenemanget finns här.