Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

“En mycket större andel av den kol som finns lagrad i marken skulle kunna vara i riskzonen att bli utsläppt som koldioxid än tidigare tänkt”

Bild av experimentet, som visar värmda sektioner där snön smält. Foto: Audrey Barker-Plotkin

Dan Metcalfe skriver om ett nyligen publicerad artikel i Science.

Dr Dan Metcalfe vid institutionen har skrivit om en nyligen publicerad artikel i Science. Artikeln handlar om resultatet av 26 års kontinuerlig försöksuppvärmning på markmikrobiella populationer och effekten det får på kolets kretslopp. Författarna fann att jordens mikrobiella population, under långa perioder av uppvärmning, förändrades på olika sätt. Detta ökade deras förmåga att bryta ner tidigare otillgängliga kolföreningar. Dan drar slutsatsen att "en mycket större andel av den kol som finns lagrad i marken skulle kunna vara i riskzonen att bli utsläppt som koldioxid än tidigare tänkt”.