Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Anders Lindroth i intervjuer i Dagens ETC

Anders Lindroth intervjuad i Dagens ETC om skogens klimatpåverkan, och om varför kolhalten i atmosfären ökar.
Anders Lindroth

Anders Lindroth, professor emeritus vid institutionen, blev nyligen intervjuad av Dagens ETC. En artikel handlar om skogens klimatpåverkan. ”I princip vore det bästa för klimatet att bara låta skogen stå den närmaste tiden, om man snabbt vill uppnå resultat”, säger Anders.

I en annan artikel intervjuas han om varför kolhalten i atmosfären ökar, trots att människans utsläpp av koldioxid har stabiliserats. Läs artiklarna här:

Besök Anders Lindroths personalsida

2017-11-09
Margareta Johansson håller föredrag under COP23
2017-11-08
Tidigare vår ökar skogarnas kolupptag
2017-10-30
“En mycket större andel av den kol som finns lagrad i marken skulle kunna vara i riskzonen att bli utsläppt som koldioxid än tidigare tänkt”
2017-10-30
Dan Metcalfe samordnar projekt Peruansk regnskog
2017-10-11
Anders Lindroth i intervju om skogen som kolsänka