3D-visualiseringsutställning i foajén till Geocentrum II

Från måndagen 16 mars pågår en utställning av Nils Bergendal vid ingången till Geocentrum II.
Nils Bergendal

Nils Bergendal, konstnär med fotografi som huvudintresse, har länge närt ett intresse för 3D visualisering. Stereobilder tagna från flygplan är ett viktigt sätt att samla in information för naturgeografer, ekosystemvetare och geologer.

Om man kombinerar detta blir en utställning med några av Nils bilder i foajén till Geocentrum II, där ämnena Naturgeografi och ekosystemvetenskap och Geologi håller till, ett faktum. Med start måndagen den 16.e mars kommer fem av Nils egentillverkade stereoskop innehållande geometriska figurer att finnas på plats för den som är intresserad.

Nils har tidigare haft utställning bl.a. på Max IV med sin dokumentation från nedläggningen av Zoologiska museet i Lund där även några liknande tredimensionella bilder fanns med. Mer information om stereoskopen och seendet kommer att finnas på plats.

Välkommen förbi och kasta de två ögon som behövs för att se stereobilder.

Nils Bergendal