Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskning

Stormar, barkborrar som orsakar skador på skog och vårliga bakslag. Kolcykeln från Arktis till Afrika. Matematisk modellering av vegetation och ekosystem, och den roll som vatten har i klimatförändringen. Dessa är några av de många olika tvärvetenskapliga områden inom vilka institutionen bedriver framstående forskning.

Institutionens forskning är i huvudsak inriktad på tvärvetenskapliga studier av hur klimat- och miljöförändringar påverkar funktionen och sammansättningen av markbaserade ekosystem. INES kombinerar fältstudier på många olika platser i världen med arbete i laboratorier och datorsimuleringar. Målet är att öka förståelsen för de processer som sker i utbytet mellan biosfären och atmosfären, hydrosfären och geosfären, inte minst under olika klimat- och miljöförändringar.

Den GIS-centrum är professionell i att utveckla och tillämpa GIS, som kan användas till allt från visualisering av kartdata för miljöövervakning analys av rumsliga och tidsmässiga mönster av ekonomiskt välstånd och fattigdom.

Sidansvarig:

forskare i Arktis

Desert

remote sensng

Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap
Lunds universitet
Sölvegatan 12
223 62 Lund
Sverige