Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Smart Built Environment nytt svenskt strategiskt innovationsområde

Smart Built Environment är ett av de fem forsknings- och innovationssatsningar som får dela på sammanlagt 430 miljoner kronor från stat och näringsliv.

VINNOVA, Energimyndigheten och Formas har beslutat att göra Smart Built Environment till ett av fem strategiska innovationsområden i Sverige. Staten och näringslivet satsar gemensamt inledningsvis upp till 200 miljoner kronor i programmet, under en treårsperiod.

Insatserna i programmet omfattar forskning, utveckling och innovation. De hanterar den digitala infrastrukturen, affärsdrivna tillämpningar i företag och integrering av processerna. Centralt i programmet är integration mellan BIM, GIS och industriella processer.

Programmet kommer att ledas av IQ Samhällsbyggnad (IQS). Det har utformats av Olle Samuelsson (IQS, projektledare), Ronny Andersson (IQS & LTH-Konstruktionsteknik), Lars Stehn (LTU & Sveriges Bygguniversitet) och Lars Harrie (LU-Naturgeografi).

 

Läs mer om Smart Built Environment
Läs mer om satsningen