Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny rapport från EASAC

EASAC rapport

EASAC har gett ut en ny rapport om skogens multifunktionella roll. Bl.a. avlivas myten om bioenergins klimatneutralitet.

EASAC – de Europeiska vetenskapsakademiernas gemensamma vetenskapliga råd – har gett ut en ny rapport som handlar om skogens multifunktionella roll med fokus på biodiversitet och klimat. I rapporten avlivas bland annat myten om bioenergins klimatneutralitet och där ges förslag på åtgärder som stärker biodiversiteten och därmed ger ökad hållbarhet och motståndskraft mot sjukdomar och andra störningar i skogen.

Anders Lindroth, professor vid institutionen, ingår i den expertgrupp som tagit fram underlaget för rapporten. Rapporten presenterades för beslutsfattare i Bryssel den 11 maj 2017.

Här hittar du rapporten i sin helhet

Vad är EASAC?

EASAC - European Academies 'Science Advisory Council - består av av EU-medlemsstaternas nationella vetenskapsakademier. Deras uppdrag går ut på att möjliggöra för vetenskapsakademierna att samarbeta med varandra för att tillhandahålla oberoende vetenskaplig rådgivning till beslutsfattare inom EU. EASAC grundades 2001 på Kungliga Vetenskapsakademin.