Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Medarbetare i svensk media

Dagens ETC, Jörgen Olofsson

Jörgen Olofsson, Markku Rummukainen och Minchao Wu intervjuades nyligen i olika medier.

Forskare i intervju om strategier för att uppnå klimatmålen

Jörgen Olofsson har intervjuats i Dagens ETC om en ny bok med 100 strategier för att uppnå klimatmålen till år 2050. ”Jag har bara skummat igenom listan, men jag ser att till exempel livsmedel, hur de produceras och konsumeras, är med. Det tror jag är en viktig sak att jobba med när det gäller klimatmålen”, säger han. Läs mer.

Professor i intervju om den globala uppvärmningen

Markku Rummukainen, professor i klimatologi, har intervjuats i SvD Näringsliv om den globala uppvärmningen. ”Vår del av världen har visserligen ett ganska variabelt väder men förändringarna börjar nu bli för stora att avfärdas som tillfälligheter”, säger han. Läs mer.

Småskaliga kalhyggen riskerar hela regnskogen

Minchao Wu, doktorand vid institutionen, har intervjuats på Forskning.se om en ny studie som visar att avskogning i Amazonas utkanter hotar ekosystemets stabilitet i hela Amazonasregionen. Den nya forskningen bidrar med ny kunskap eftersom tidigare markanvändningsstudier huvudsakligen har fokuserat på enbart klimatpåverkan. Läs mer.